Domov/Dogodki/EMN konferenca “Razumevanje migracij v EU”, 15.5.2018, Bruselj

EMN konferenca “Razumevanje migracij v EU”, 15.5.2018, Bruselj

Dne 15. maja 2018 je v Bruslju potekala EMN konferenca pod naslovom »Razumevanje migracij v EU; preteklost, sedanjost, prihodnost«.

Namen konference je bil obeležiti dosežke Evropske migracijske mreže v zadnjem desetletju. Dogodek je ponudil priložnost za razpravo med ključnimi akterji s področja migracij in azila, o vprašanjih in izzivih s katerimi se soočajo tako oblikovalci politik in strokovnjaki, kot tudi omogočiti vpogled v že pridobljene izkušnje in prakse ter kako je le-te mogoče učinkovito uporabiti pri oblikovanju prihodnjih politik.

Razprava na konferenci je potekala tudi o prihodnji vlogi Evropske migracijske mreže, z namenom učinkovitega doprinosa k nadaljevanju razvoja migracijske politike in praks v EU. Svoje poglede so predstavili različni visoki predstavnik iz področja migracijske in azilne politike.

Podlaga k razpravi na EMN konferenci je bila spodaj predstavljena zbirka kvalitetnih informacij zbranih pri pripravi EMN letnega poročila o migracijah in azilu. Dokument predstavlja dosežen napredek in najnovejšo statistiko s področja migracij in azila. Publikacija »Razumevanje migracij v Evropski Uniji; vidik Evropske migracijske mreže 2008-2018« predstavlja povzetek različnih dokumentov EMN (študije, letna poročila, ad hoc queries, itd.) izdanih vse od leta 2008 dalje. Za dostop do vsebine kliknite na spodnji dokument.

thumbnail of EMN 10th Anniversary Report

 

Zaključki iz razprave, ki je potekala na EMN konferenci po panelih ter seznam glavnih govorcev. Za ogled klikni na dokument.

thumbnail of emn_10_year_anniversary_conference_conclusions

 

Prvi video posnetki govorcev EMN konference so dostopni na spodnjih linkih…

  • Video s krajšim uvodnim govorom Evropskega komisarja g. Dimitrisa Avramopoulos, za vpogled klikni (…).
  • Predstavitveni video o 10. obletnici vzpostavitve EMN

  • Video z izjavo Evropskega komisarja za migracije, notranje zadeve in državljanstvo, g. Dimitris Avramopoulosa ob 10. obletnici vzpostavitve Evropske migracijske mreže