Domov/Dogodki/EMN konferenca “Razumevanje migracij v EU”, 15.5.2018, Bruselj

EMN konferenca “Razumevanje migracij v EU”, 15.5.2018, Bruselj

Dne 15. maja 2018 je v Bruslju potekala EMN konferenca pod naslovom »Razumevanje migracij v EU; preteklost, sedanjost, prihodnost«.

Namen konference je obeležiti dosežke Evropske migracijske mreže v zadnjem desetletju. Dogodek je ponudil priložnost za spodbuditev razprave med ključnimi partnerji in akterji o glavnih vprašanjih in izzivih, ki so povezani z migracijami in azilom, s katerimi se soočajo tako oblikovalci politik in strokovnjaki, kot tudi omogočiti vpogled v že pridobljene izkušnje ter kako je mogoče le-te učinkovito uporabiti pri oblikovanju prihodnjih politik.

Razprava na konferenci je potekala tudi o prihodnji vlogi Evropske migracijske mreže, z namenom učinkovitega doprinosa k nadaljevanju napredka migracijske politike in praks v EU. Svoje poglede so predstavili različni visoki predstavnik iz področja migracijske in azilne politike.

Podlaga za prispevek k razpravi na EMN konferenci je skupek kvalitetnih informacij katere so bile zbrane pri pripravi EMN letnega poročila o migracijah in azilu. Dokument predstavlja dosežen napredek in najnovejšo statistiko iz različnih migracijskih in azilnih področji. Publikacija »Razumevanje migracij v Evropski Uniji; vidik Evropske migracijske mreže 2008-2018« predstavlja povzetek različnih dokumentov EMN (študije, letna poročila, ad hoc queries, itd.) izdanih vse od leta 2008 dalje. Za dostop do vsebine kliknite na spodnji dokument.

thumbnail of EMN 10th Anniversary Report

 

Krajši povzetek EMN konference bo naknadno objavljen…

 

Prvi video posnetki govorcev EMN konference so dostopni na spodnjih linkih…

  • Video s krajšim uvodnim govorom Evropskega komisarja g. Dimitrisa Avramopoulos, za vpogled klikni (…).
  • Video predstavitev ob 10. obletnici vzpostavitve EMN; 
  • Video z izjavo Evropskega komisarja za migracije, notranje zadeve in državljanstvo, g. Dimitris Avramopoulosa ob 10. obletnici vzpostavitve Evropske migracijske mreže